恩平论坛

搜索

[发发唠骚] 又被催婚了

匿名
匿名  发表于 2021-11-2 12:16 |阅读模式
昨日夜晚吃饭,我妈比两张相片我睇,话系她乃姐妹介绍噶女仔,一个肥肥矮矮,长相一般般靠,一个高高瘦瘦,比较靓女,不过话离过婚,问我睇岩乃个,稳个时间吃餐饭见下面,我话睇一下先咯,到阔时还没回复我妈,因为年纪唔细啦,她好想我快乃结婚啊,不过我都唔D我想件........系稳个自己中意噶,还系稳个合适噶过一世,有结过婚噶兄弟比乃意见吗?
TA来自- 广东省江门市 移动
想揾两情相悦嘎,冇一定嘎物质基础,好难。除非自己一齐捞紧来,感情基础稳固嘎,还有D可能。相睇介绍嘎,有返上下过得去,性格夹得埋嘎,结婚传宗接代慢慢增进感情啦……离过婚嘎,建议唔好考虑。因为唔清楚分开具体原因,即使唔明讲也会将你同前任做对比,如果你更好还可以将就过下去,如果你唔足够优秀就很容易因为生活琐碎而吵闹,导致最后分开,反正佢内心一直想揾过更好更合适嘎,无谓离多一次。到最后受伤嘎只会系头婚嘎自己。
真幸福,任选。
TA来自- 广东省深圳市 电信
钟意那个可那个。
TA来自- 广东省广州市海珠区 电信
ggma 发表于 2021-11-2 15:03
真幸福,任选。

乃幸福啊,我想自己稳个中意噶嘞,不过时间唔等人,我也好无奈
252311378 发表于 2021-11-2 16:35
钟意那个可那个。

件中意啊,都唔识啊。
好正常,到都适婚年龄,都会各种催婚
TA来自- 广东省江门市 联通
你好像暴露了
Mr.Don 发表于 2021-11-2 21:01
好正常,到都适婚年龄,都会各种催婚

要妥协吗?找个适合的结婚。不过又唔想搭伙过日子,我怕我如果结婚后遇到宁个让自己心动的人我会后悔。。。再等等
TA来自- 广东省广州市 电信

没事,不是很会用这个网站的功能
TA来自- 广东省珠海市 北京师范大学(珠海联通出口)
求其啦,钟意几年也厌噶鲁···